Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Βιβλίου τιμώντας τον Θόδωρο Ορδουμποζάνη

«… Σε ευχαριστώ αγαπημένη μου Αλεξανδρούπολη για όλα!

Και υποκλίνομαι μπροστά σου….

εδώ κάτω από τον Φάρο όπου μεγάλωσα…

εδώ δίπλα στο κτίριο της Θέμιδος όπου εργάσθηκα…

εδώ μπροστά στους συμπολίτες μου που με αγκάλιασαν και με τιμούνε σήμερα.

Σας ευχαριστώ».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος ο Θεόδωρος Ορδουμποζάνης κατά την έναρξη της «27ης Έκθεσης Βιβλίου Αλεξανδρούπολης» το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. «Βράβευση Εβρίτη Συγγραφέα».

Με την πίστη ότι οφείλουμε να επιβραβεύουμε αξιέπαινες προσπάθειες εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, η ΕΠΟΦΕ τίμησε τον κ. Θεόδωρο Ορδουμποζάνη, που με την έκδοση των βιβλίων του, ερεύνησε, διαφύλαξε και ανέδειξε έγκριτα την ιστορική γνώση και μνήμη της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και  της Θράκης εν γένει.

Το τιμώμενο πρόσωπο παρουσίασε η επιμελήτρια του περιοδικού «Φάρος» Αλεξανδρούπολης – η φιλόλογος κ. Αλεξάνδρα Μποτονάκη.

Τη λιτή αλλά με ουσία λαμπρή τελετή βράβευσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ. Άνθιμος, ο π.Υπουργός κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Γιάννης Βαταμίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί θεσμό της ΕΠΟΦΕ, αφού διοργανώνεται για 8η χρονιά και πραγματοποιείται πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κ.κ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης και Αλέξανδρος Καζαντζής.

Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρες 20:30 έως 24:00.

Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος – τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της πόλης με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.).

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 23/7/2018}