Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη

Εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον ιαπωνικών εταιριών για επενδύσεις στο Λιμάνι – Είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης, Γιάννη Ζαμπούκη

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu, συνοδευόμενος από στελέχη Ιαπωνικών Εταιριών, όπως η Hitachi και η Mitsubishi, καθώς και ναυτιλιακών εταιριών. 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του Πρέσβη ήταν το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Ζαμπούκη.  

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα, έγινε ωστόσο κεκλεισμένων των θυρών.

Η Ιαπωνική αποστολή, στη συνέχεια, μετέβη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, με τον Ιάπωνα Πρέσβη να δηλώνει πως υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο για το λιμάνι, όσο και το FSRU, και την Σιδηροδρομική Εγνατία. 

“Εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ, και το ίδιο ισχύει για τους συνεργάτες μου από ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίοι με συνόδευσαν” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιάπωνας Πρέσβης. 

Παράλληλα, τόνισε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη της οικονομίας και των ευκαιριών, η οποία άρχισε με την νέα κυβέρνηση της χώρας. 

Τέλος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση με την διοίκηση του ΟΛΑ, προσθέτοντας, πως μετά από αυτήν, μπορεί να συνταχθεί ένα σχέδιο, για την παρουσία και τη συμμετοχή των Ιαπωνικών επιχειρήσεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε μια ξενάγηση στους χώρους του λιμανιού από τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΑ. 

Αυτό που τόνισαν εξίσου ο ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των Ιαπωνικών εταιριών για συμμετοχή στα πρότζεκτ, τα οποία σχεδιάζονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Νίκου Τσακιρόπουλου, 14/12/2019}