Στις 5-7 Απριλίου το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη

Από τις 5 έως τις 7 Απριλίου η “καρδιά” του “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series 2019” της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης θα “χτυπά” στην Αλεξανδρούπολη.

Η διοργάνωση, που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με θέρμη από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Όσον αφορά τα οφέλη που θα αποφέρει στην πρωτεύουσα του Έβρου θα είναι πολλαπλά καθώς θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 400 αθλήτριες, ενώ παράλληλα η παρουσίαση της διοργάνωσης μέσω live streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) θα την προβάλλει σε όλο τον κόσμο.

Οι εργασίες στο κολυμβητήριο “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” της Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη ξεκινήσει προκειμένου να είναι έτοιμο και κατάλληλα διαμορφωμένο για τη φιλοξενία των αγώνων, με συντονιστές την Αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και μέλος της Τ.Ε της FINA κ. Μαρία Θηβαίου, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας της Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Βαταμίδη και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου.

Να σημειώσουμε ότι το “Hellas Beetles” στην Αλεξανδρούπολη (5-7/4) θα είναι ο δεύτερος σταθμός της σειράς των “FINA Artistic Swimming World Series″ του 2019.

Οι υπόλοιποι σταθμοί -σύμφωνα με το καλεντάρι που ανακοίνωσε η FINA- είναι το Παρίσι (28/2-3/3), το Καζάν της Ρωσίας (19-21/4), το Τόκιο (27-29/4), το Πεκίνο (4-6/5), το Γκρίνσμπορο των ΗΠΑ (24-26/5), το Κεμπέκ του Καναδά (30/5-1/6), η Βαρκελώνη (31/5-2/6). Ο Super Final των World Series, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Βουδαπέστη (14-16/6).

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 2/4/2019}