Στην ανακρίτρια της Αλεξανδρουπολης η σύζυγος του φερόμενου τζιχαντιστή

Την απελευθέρωση του συζύγου της ζήτησε από την ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης η 20χρονη Ταγκρίντ Μούσα, ο οποίος είχε συλληφθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 19/10 και βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στην εξτρεμιστική οργάνωση ISIS.

Η 20χρονη κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας μετα από σχετικό αίτημα της δικηγόρου του 32χρονου συζύγου της κας Τριανταφυλλιάς Τσιουλπά και είπε ότι ο άντρας της είναι αθώος και ότι η μοναδική εμπλοκή του στον πόλεμο της Συρίας είναι οι μάχες στις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που αντιμάχεται το καθεστώς του Μπασάρ Άλ Άσαντ.

Η 20χρονη Ταγκρίντ με δάκρυα στα μάτια και έχοντας μαζί της τα δύο παιδιά της, είπε ότι ο σύζυγος της είναι ο μοναδικός δικός της άνθρωπος στην Ελλάδα, εκτός από τον ανήλικο αδερφό της, καθώς και ότι είναι ένας σωστός οικογενειάρχης.

Η δικηγόρος του 32χρονου τόνισε ότι οι καταγγελίες περί άσκησης ενδοοικογενειακής βίας από τον πελάτη της είναι έωλες και έγιναν από μέλος μίας ΜΚΟ. Η δικηγόρος γνωστοποίησε επίσης ότι ο πελάτης δεν κρατείται πλέον στα Γρεβενά, αλλά έχει μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μετά την ψυχολογική κατάρρευσή του, από την οποία οδηγήθηκε και σε απεργία πείνας.