Ο πάτερ Παρασκευάς είναι εθελοντής αιμοδότης, εσύ;

Το καλό παράδειγμα δίνει ο πάτερ Παρασκευάς Παρθένης του Νέου Σιδηροχωρίου δηλώνοντας ότι "η αιμοδοσία" είναι ευλογία

Για μία ακόμη φορά, ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου βράβευσε τους εθελοντές αιμοδότες του, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία. Η βράβευση έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην δημαρχείας και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με ευχές για ένα υγιές 2018 με ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.

Συνολικά βραβεύθηκαν 18 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και ο παπάς του χωριού. Ο πάτερ Παρασκευάς Παρθένης συμπλήρωσε τις πέντε εθελοντικές αιμοδοσίες (στην συγκεκριμένη αιμοδοσία) και δίνει το καλό παράδειγμα προσφοράς, με πράξεις αγάπης.

Ο ίδιος μας εξήγησε ότι ήταν εθελοντής αιμοδότης πριν ακόμη χειροτονηθεί. Παρόλα αυτά στα 48 του χρόνια πλέον, συνεχίζει να δίνει αίμα όσο του επιτρέπει η υγεία του. Έτσι τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει πέντε αιμοδοσίες. «Με χαρά μου είδα όταν ήρθα στο Σιδηροχώρι, μετά από μερικά χρόνια να γίνεται η αιμοδοσία, και δεν θα μπορούσα να μην είμαι μέσα», μας είπε και στη συνέχεια έδωσε το μήνυμά του: «‘Όσοι δεν δίνουν αίμα δεν πρέπει να το σκεφτούν ούτε δευτερόλεπτο. Εγώ, κοιτώντας τα χρόνια που έχουν περάσει, εύχομαι να είχα δώσει ακόμη περισσότερες μεγαλώνοντας. Η αιμοδοσία είναι ευλογία και θα το καταλάβουν όλοι όταν γίνουν.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 14/1/2018}