9ο Πανθρακικό Αντάμωμα

Δράμα

Από 30 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου 2017, η καρδιά της Θράκης χτυπάει δυνατά στην πόλη της Δράμας

Σε λίγες ημέρες, 30 Ιουνίου 1 και 2 Ιουλίου 2017 η πολυπολιτισμική πόλη της Δράμας θα φιλοξενήσει το 9ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Το πρόγραμμα της τριήμερης εκδήλωσης έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου

Ώρα 10:00 στο χώρο του ξενοδοχείου hydrama grand hotel θα εγκαινιασθεί  και θα λειτουργήσει  παραδοσιακή έκθεση  με θέμα η Θράκη από το χθές στο σήμερα και το αύριο. Το απόγευμα και ώρα 18:30  έναρξη του 1ου παιδικού Πανθρακικού Αναταμώματος

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ώρα 18:00 συγκέντρωση των συλλόγων στην κεντρική πλατεία. ‘Ωρα 18:30 αντιπροσωπία των συλλόγων με τα λάβαρα τους θα συμμετάσχουν  στον Αρχιερατικό εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό   Εισοδίων της Θεοτόκου, χωροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

΄Ωρα 19:00 έναρξη χορευτικής παρέλασης με προορισμό το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ

΄Ωρα 21:00  Τελετή έναρξης, χορευτικό πρόγραμμα, γλέντι για όλους

Αφηγήτρια η ηθοποιός-καλλιτέχνης κυρία Μελίνα Μποτέλη.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

΄Ωρα 12:00 Αποχαιρετιστήριο γλέντι στον Δημοτικό κήπο.

Σίγουρα  το τριήμερο αυτό η καρδιά της Θράκης μας θα χτυπάει στην πόλη της Δράμας και θα είναι τόσο δυνατοί οι χτύποι της που το μήνυμα που θα στείλουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα ακουστεί  παντού. Ακολουθεί το κάλεσμα του Ελευθέριου Χατζόπουλου, Προέδρου της Π.Ο.Θ.Σ., εκ μέρους της οργανωτικής Επιτροπής του 9ου Πανθρακικού Ανταμώματος:

«Αγαπητά μας μέλη και φίλοι η οργανωτική επιτροπή σας προτείνει να:

Σιγιστήτε, να μαζώξτε τα μέλ’ σας και τις φίλ’ σας και ουρίστε, να νάρτε με το καλό να τα κουνουστίσουμ’ στ’ αντάμωμά  μας κι θα χορέψουμι κι θα τραγουδήσουμι ουλ τη νύχτα, γούλνα τ’ όργανα θα παίζουν  για τι μας, θα το φαντάξουμι,  χιτς δε θα σταματήσουμι Μεις α ξέβουμ’ στο δρόμο κι α σας φυλάγουμ’. Θα σας καρτερούμι .Τα μάτια μας θα είνι σ’ στράτα μέχρι να σας δγιούμι να έρχηστι.Να χαρούμι τ’ ράτσα μας. Να πούμι τα θκά μας. Και  Για να σας πούμι το καλοσύρτιτ Τα δέοντα κι ασπασμούς και προσκυνήματα σε γουλνού σας.

Για την οργανωτική Επιτροπή – Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος».