Δωρεά διασωστικού εξοπλισμού στην 4η ΕΜΑΚ στην Κομοτηνή

Με τον εξοπλισμό ενισχύονται οι τρεις ομάδες διάσωσης, ορειβατική, κυνοφιλική και υποβρύχιων διασώσεων – Παρών ο συντονιστής επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας υποστράτηγος Ναθαναήλ Ρήγας, απαραίτητος ο εξοπλισμός, δήλωσε ο Σπύρος Κούτρας επιπυραγός, διοικητής 4ης ΕΜΑΚ

Διασωστικό εξοπλισμό αξίας 60.000 ευρώ απέκτησε η 4ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, χάρη σε δωρεά από την εταιρεία του Διαδρατικού Αγωγού TAP. Η σχετική τελετή παράδοσης – παραλαβής του εξοπλισμού έγινε το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της  ΕΜΑΚ στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, παρόντων του συντονιστή επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας υποστράτηγου Ναθαναήλ Ρήγα, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, της εκτελεστικής γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωής Κοσμίδου και στελεχών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Το αίτημα για δωρεά εξοπλισμού υποβλήθηκε από τη διοίκηση της υπηρεσίας στην εταιρεία του TAP, όπως έκανε γνωστό ο Σπύρος Κούτρας επιπυραγός, διοικητής 4ης ΕΜΑΚ και υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

“Είναι προτεραιότητα του TAP η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, αλλά νοιάζεται για την υγεία και την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών όπου διέρχεται και αυτό είναι που μας ενώνει με την 4η ΕΜΑΚ”, σχολίασε ο Σπύρος Νάκος υπεύθυνος κοινωνιών TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και έκανε γνωστό ότι η δωρεά έγινε εφικτή μέσω του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων.

Ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί σε συμβάντα διάσωσης στα οποία επεμβαίνει η 4η ΕΜΑΚ, με την ορειβατική, κυνοφιλική, ομάδα χημικών και ομάδα υποβρύχιων διασώσεων. Με τον παραπάνω εξοπλισμό ενισχύονται οι τρεις ομάδες, ορειβατική, κυνοφιλική και υποβρύχιων διασώσεων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 5/12/2018}