27 νέοι Ερυθροσταυρίτες στο παράρτημα Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε τελετή υπόσχεσης και απονομής πτυχίων στα νέα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, παρόντος και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιου Αυγερινού

Νέους εθελοντές, 27 στον αριθμό, ενέταξε κι επίσημα στις τάξεις του, το περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν, σε διαφορετικές εκπαιδευτικές σειρές, από το 2014 ως το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής, πραγματοποίησαν τελετή υπόσχεσης και απονομής πτυχίων στους εθελοντές σαμαρείτες – διασώστες, τις απογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κύτταρο πρώην ΡΕΞ.

Άξιο αναφοράς είναι πως στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος μίλησε με τους εθελοντές πριν την εκδήλωση, αλλά άκουσε εμπειρίες και προβλήματα από τους ίδιους.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρχηγός του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης “η τελετή υπόσχεσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των εθελοντών. Φέτος οργανώσαμε την τελετή και 27 νέοι εθελοντές εντάχθηκαν στο σώμα. Αυτοί οι εθελοντές εκπαιδευτήκαν τα έτη 2014, 2015, 2016”.

Αναφορικά με την εκπαίδευση των νέων εθελοντών, ανέδειξε πως ήταν ενδελεχής: “Για την κάθε εκπαιδευτική σειρά η εκπαίδευση ήταν 15μηνης διάρκειας, κι αφορούσε 250 ώρες θεωρία – που έχει να κάνει με την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, τη βασική υποστήριξη ζωής, την αντιμετώπιση τραυμάτων, τις βασικές αρχές διάσωσης κ.ά. Επίσης, η εκπαίδευση περιελάμβανε 100 ώρες στα επείγοντα περιστατικά του Σισμανογλείου Κομοτηνής, όπου ο καθένας εκπαιδεύτηκε σε συνεργασία με το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και άλλες 150 ώρες εθελοντές, μαζί με παλαιότερους Σαμαρείτες από το τμήμα της Κομοτηνής”.

Για μία ακόμη φορά, ο κος Ιμανιμίδης υπογράμμισε ότι οι εθελοντές είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. “Είναι ένα πάρα πολύ καλό νούμερο, αν σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή το τμήμα μετράει 52 ενεργούς εθελοντές Σαμαρείτες, εκ των οποίων οι 27 είναι οι νέοι. Όλοι μας είμαστε 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση, στην οποία θα μας κινητοποιήσει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας”, όπως μας εξήγησε.

Καταληκτικά, στάθηκε και στην κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών, που έχει παραχωρήσει ο δήμος Κομοτηνής στο παράρτημα. “Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι στα χέρια μας εδώ και αρκετό καιρό. Δεν σταματάει να κινείται – κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκεται σε αθλητικούς αγώνες και όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη”, δήλωσε εν προκειμένω ο κος Ιμανιμίδης.

Πηγή δημοσίευσης:xronos.gr