2017: Έτος τουρισμού για την ΠΑΜΘ

Γνωρίζετε πως ήδη από το 2016 και μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη, (στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016), ανακηρύχθηκε το 2017 σε έτος τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εφαλτήριο για την τοποθέτησή της περιοχής ως διακριτού τουριστικού προορισμού στη θέση που της αξίζει.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προγραμματίζονται σωρεία δράσεων με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας.

Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Παυλίδης, είχε τονίσει τα εξής:.

«Έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη ότι η Περιφέρειά μας, επί πολλά έτη, παρουσίαζε αναδιαρθρωτική αναπτυξιακή αδράνεια και βραδύτητα. Άφηνε προνομιακά πεδία ανάπτυξης στο περιθώριο ή έδειχνε χαμηλό ενδιαφέρον .Ένα από τα πεδία αυτά είναι ο τουρισμός, με τεράστιες δυνατότητες, όταν δομηθεί από πλευράς δομών και υποδομών, όπως απαιτούν οι περιστάσεις και η ταυτότητά της περιοχής. Η αναδόμηση αυτή απαιτεί αρκετό χρόνο συνεχούς, αδιάλειπτης και οργανωμένης προσπάθειας. Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρειά μας, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από έτους και πλέον, αποφάσισε και διαμορφώνει με συνδυασμένες κινήσεις μια ισχυρή Τουριστική διακριτή ταυτότητα, ώστε να εισπράττουμε ως κοινωνία ότι μας αντιστοιχεί από την ευρύτερη τουριστική οικονομία. Στοχεύει να καταστεί Τουριστικός προορισμός Αριστείας και να στηρίζεται σ αυτόν ως προς το κ.κ. ΑΕΠ σε μεγάλο βαθμό, αφού έχει τις δυνατότητες και την προνομιακή τουριστικά γεωστρατηγική θέση.

Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει για την Περιφέρεια τους αυτοδιοικητικούς φορείς της, τους φορείς του τουριστικού χώρου, τους επαγγελματίες της, την κοινωνία της, μακρόχρονη οργανωμένη εργασία και προγραμματισμό, συντονισμένες ενέργειες, επικοινωνιακή ένταση και παρουσίαση των νέων δυνατοτήτων της και δεδομένων, προς όλες τις ομάδες στόχου, τους φορείς του Τουρισμού στην χώρα και στο εξωτερικό και μια ισχυρή ενδοπεριφερειακή διαδραστικότητα μακράς διάρκειας […]».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.pamth.gov.gr ]