14 επιχειρηματίες από τη Βουλγαρία στην Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”

Υπό τον συντονισμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φιλιππούπολης σε ενιαίο περίπτερο – "Πρώτη φορά συμμετέχουμε στην έκθεση της Κομοτηνής", μας λέει ο δικηγόρος-διερμηνέας Πέτρος Μαλάμοβ

Σε αυτούς τους Βούλγαρους επιχειρηματίες δεν λέμε όχι, γιατί με το νόμιμο τρόπο προσπαθούν να αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά της Ελλάδας. Πρόκειται για 14 Βούλγαρους επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετείχαν στην εμπορική έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη” το τριήμερο Παρασκευή 18 με Κυριακή 20 Μαΐου. Δεν συμμετείχαν ως ανεξάρτητοι επιχειρηματίες στην έκθεση, αλλά οργανώθηκαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο περίπτερο το οποίο λειτούργησε υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φιλιππούπολης (Chamber of Commerce and Industry Plovdiv, 1895).

Εκεί συναντάμε και τον δικηγόρο, διερμηνέα του Επιμελητηρίου κι εκπρόσωπο πολλών από των συμμετεχουσών επιχειρήσεων Πέτρο Μαλάμοβ, ο οποίος μας μιλάει για την συμμετοχή των 14 επιχειρηματιών, οι οποίοι εμπορεύονται προϊόντα αγροδιατροφής, αλλά και υπηρεσίες και τυπογραφεία.

Ο ίδιος δίνει τα εύσημα στον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος κατάφερε να τους φέρει για πρώτη φορά στην Κομοτηνή: “Ήρθαμε με πρόσκληση από το Επιμελητήριο Ροδόπης κατόπιν προσωπικής επαφής του Αντώνη Γραβάνη. Κάπως έτσι έγινε η πρώτη μας συμμετοχή σε αυτή την έκθεση και πιστεύω ότι και του χρόνου θα είμαστε εδώ. Πήγαμε και πέρσι στην Καβάλα, ως Επιμελητήριο, στην Συνέργεια, αλλά πρώτη φορά στην έκθεση που γίνεται εδώ στην Κομοτηνή”.

Ο κος Μαλάμοβ καταθέτει και το εξής σχόλιο: “Από αυτά που μας είπαν, ότι δηλαδή οι εκθέτες αυξήθηκαν σε σχέση με τις άλλες χρονιές, καταλαβαίνουμε ότι η έκθεση έχει βελτιωθεί κι αυτό είναι καλό για την περιοχή”. Μας λέει ότι τα προϊόντα τους είναι ποιοτικά και ότι προσδοκούν μία καθόλα νόμιμη απόκτηση μεριδίου αγοράς στην ελληνική αγορά.

Καταληκτικά, δηλώνει υπέρμαχος των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, και προς αυτό τον σκοπό και το Επιμελητήριο Ροδόπης θα ανταποδώσει με επίσκεψη στην Φιλιππούπολη το προσεχές διάστημα.

 

[Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 23/5/2018]