12 χρόνια χωρίς άσφαλτο στο Κόσμιο

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ασφαλτοστρωθεί ή έστω να γίνει πέρασμα με χαλίκι σε περιοχή του Κοσμίου

Δώδεκα χρόνια χωρίς άσφαλτο φωνάζουν πως είναι ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους, κάτοικοι του Κοσμίου. Όποια πόρτα κι αν έχουν χτυπήσει λύση δεν έχει βρεθεί.

Ζητούν την ασφαλτόστρωση του δρόμου ή έστω ένα πέρασμα με χαλίκια, ενώ εξηγούν πως υπάρχει πρόβλημα και με τους βόθρους, καθώς γεμίζουν όλη την ώρα και οι κάτοικοι έχουν κληθεί να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, πολλές φορές, ώστε να τους καθαρίσουν.

Επικουρικά οι κάτοικοι του δρόμου και της γύρω περιοχής εκφράζουν το αίτημα να συνδεθούν με τον βιολογικό καθαρισμό.

“Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και απελπισίας”

“Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και απελπισίας”, τιτλοφορείται η επιστολή που έχει ως αποδέκτη τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και φέρει τις υπογραφές τριών οικογενειών. Την επιστολή μας μεταφέρει ο Ευάγγελος Γκαβανόζης, κάτοικος της περιοχής.

“Κύριε δήμαρχε πριν δύο χρόνια σας επισκέφθηκα στο γραφείο σας και σας εξέθεσα τα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ στο Κόσμιο.

Εδώ και 5 χρόνια η ΔΕΥΑΚ μας άφησε έξω από την αποχέτευση στο Κόσμιο ενώ τους έχουμε ενοχλήσει πολλές φορές. Τελευταία αίτηση που σας την προσάπτω έγινε στις 10-8-2016 με αριθ. πρωτοκ. 4995, για την οποία δεν πήρα ποτέ μια απάντηση. Εδώ θα παραθέσω τα λεγόμενά σας στα Μ.Μ.Ε. “Η ΔΕΥΑΚ και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι κοινωφελείς επιχειρήσεις και φροντίζουν την εξυπηρέτηση των δημοτών”. Εμείς όμως δίνουμε 60 ευρώ κάθε φορά που αδειάζουμε τους βόθρους μας. Για του λόγου του αληθές σας προσάπτω τις αποδείξεις.

Εδώ και 12 χρόνια ενώ θα έπρεπε ένας δρόμος 200 μ. να είναι ασφαλτοστρωμένος από τις υπηρεσίες του Δήμου, εμείς περπατάμε χωματόδρομο, γεμάτο λακκούβες, τρύπες, νερά, λάσπες, σκόνη το καλοκαίρι, στολίδι των λουλουδιών και των φυτών μας.

Αντιδήμαρχε Δημοτ. Έργων, όταν σας επισκέφθηκα στο γραφείο σας και σας ζήτησα όχι ασφαλτόστρωση αλλά ένα φορτηγό χαλίκι (3Α) για μην χαλάνε τα αυτοκίνητά μας (λάστιχα, αμορτισέρ κλπ) και με την πάρεδρο του χωριού ‘ήλθατε, είδατε και απήλθατε’ αφού στρώσατε με χαλίκι τον διπλανό δρόμο. Τελικά και ο όγδοος αντιδήμαρχος που επισκέφθηκα και του εξέθεσα το πρόβλημα αποδείχτηκε ίδιος με τους προηγούμενους. Και η πρόεδρος του χωριού έχει άσφαλτο μπροστά στο σπίτι της και μάλιστα καινούρια, ενώ εμείς υποφέρουμε εδώ και 12 χρόνια”.

Αναφορά στην επιστολή γίνεται και για το αποθεματικό του Δήμου Κομοτηνής με τους υπογράφοντες να λένε “οι αριθμοί σας ευημερούν τακτοποιημένοι, όμως εμείς οι δημότες σας υποφέρουμε και έχουμε αγανακτήσει από τις ελλείψεις”, με το συμπέρασμα “η αγανάκτηση και η απελπισία περίσσεψαν”. Τέλος, εκφράζουν το επικουρικό αίτημα “να φροντίσετε στην αποκατάσταση της αδικίας (από τη μη σύνδεση με το αποχετευτικό) όσο το δυνατό πιο σύντομα”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 13/2/2019}