10ο Αντάμωμα Συλλόγων Καρκινοπαθών

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί το 10ο Αντάμωμα Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο, για το έτος 2018, όπως ανακοίνωσε και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων νομού Έβρου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ», Αναστασία Σπυρίδου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

Πάνω από 800 άτομα λοιπόν, θα βρεθούν του χρόνου τέτοια εποχή, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στο 10ο Αντάμωμα, το οποίο ο Σύλλογος «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ», θα προσπαθήσει να το κάνει πολύ ξεχωριστό.

Πρόκειται για μια εξέλιξη, που θα αναδείξει για ακόμη μια φορά την Αλεξανδρούπολη, χάρη στον σύλλογο «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» και η οποία φυσικά, χρειάζεται ιδιαίτερη προβολή και στήριξη.

Δράσεις ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Ακόμη, η κα. Σπυρίδου δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις δράσεις που ετοιμάζει στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» μέσα στον Οκτώβριο, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνά απαντώμενη μορφή καρκίνου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, 22 Οκτωβρίου είναι η κεντρική εκδήλωση του συλλόγου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο καφέ «ΘΕΑΤΡΟ» στο πάρκο Αλτιναλμάζη, με θέμα τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού – ένα θέμα που ενδιαφέρει περισσότερο τις μητέρες που έχουνε κορίτσια.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο μοριακός βιολόγος Γεώργιος Νασιούλας, ο οποίος και θα αναλύσει με λεπτομέρειες όλα τα καινούργια δεδομένα της επιστήμης, που αφορούν στην καταπολέμηση του κληρονομούμενου καρκίνου του μαστού.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα μοιραστούν από τα μέλη του Συλλόγου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» τα γνωστά ροζ κορδελάκια, έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, υπενθυμίζοντας παράλληλα στις γυναίκες να κάνουν τη μαστογραφία τους…

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, του Μ.Κ., 9/10/2017}