Η επικαιρότητα με μια ματιά

Ανακαλύψτε μαζί μας έναν θαυμαστό τόπο!

Κάνεις βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου, παρατηρείς τα πουλιά στο δάσος της Δαδιάς και στη Βιστονίδα, στριφογυρίζεις στους μαιάνδρους του Νέστου. Ανακαλύπτεις τα δάση της Ροδόπης, τα «Μετέωρα» της Θράκης, τους καταρράκτες του Λειβαδίτη, τα ντολμέν, το Πύθειο, το δάσος της Χαϊντούς… Θαυμάζεις τις άμαξες στον τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας Ζώνης και την εφευρετικότητα των αρχαίων με τους οξυπύθμενους αμφορείς της Μεσημβρίας-Ζώνης. Περιηγείσαι: Στη Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη. Και η Σαμοθράκη προσθέτει τα μυστήρια των Καβείρων, το Σάος και την οργιαστική της φύση σ’ αυτό το υπέροχο μωσαϊκό που λέγεται Θράκη. Καλωσήρθατε!

Εθνολογικό Θράκης - Θράκη 12

Σημαντικά μουσεία λειτουργούν στη Θράκη και αξίζει να τα γνωρίσετε. Πολλά από αυτά είναι Αρχαιολογικά, αλλά υπάρχουν και Φυσικής Ιστορίας, Λαογραφικά, Ιδρύματα Τέχνης, Πινακοθήκες, Εκλησιαστικά, θεματικά σε πόλεις και μεγάλους οικισμούς.

Ιερό Μεγάλων Θεών-Σαμοθράκη - Θράκη 3

Το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, η αρχαία Μαρώνεια και το θέατρο, η Μεσημβρία Ζώνη, ο Τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας Ζώνης, τα Αρχαία Αβδηρα, είναι τόποι που ζωντανεύουν τους μύθους της αρχαιότητας.

Οροσειρά Ροδόπης - Θράκη 2

Yπέροχες διαδρομές μέσα σε οργιώδη φύση περιμένουν τους περιπατητές σε πολλά σημεία της Θράκης και της Σαμοθράκης. Το Σάος, το μονοπάτι των Στενών, η αρχαία Ισμάρα, τα μονοπάτια της Ροδόπης είναι μερικά από αυτά.

Παναγία Κοσμοσώτειρα-Φέρες - Θράκη 1

Επισκεφθείτε το Παπίκιο Ορος, την Παναγία Κοσμοσώτειρα, τις εκκλησίες που σχηματίζουν τον «Σταυρό» της Ξάνθης, τις μονές της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και της Καλαμιώτισσας, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.