Φ. Αραμπατζή: «Προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τη Θράκη»

Τριγμοί μετά το άρθρο Στυλιανίδη για «μοναξιά» της Θράκης από τα κέντρα λήψης αποφάσεων – κλιμάκιο της ΝΔ περιόδευσε στην Κομοτηνή

Η απουσία Θρακιώτη από την κυβέρνηση δεν αποτελεί υποεκπροσώπηση της περιοχής στην κυβέρνηση, αντιθέτως ο πρωθυπουργός αποδεικνύει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την περιοχή με τη σύσταση της Διακομματικής και την «υποδειγματική» φύλαξη των συνόρων, υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Η βουλευτής Σερρών περιόδευσε χθες στην Κομοτηνή κι ερωτήθηκε από «Χ» για το ζήτημα που έχει προκαλέσει ανοιχτές αντιδράσεις ακόμη και πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Η ερώτηση: «Παρά τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και μετά τον τρίτο ανασχηματισμό που δεν είδαμε το όνομα κάποιου Θρακιώτη, έχει αναζωπυρωθεί τοπικά η συζήτηση για το εάν η Θράκη έχει τη δέουσα εκπροσώπηση ανθρώπων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Ακόμη κι ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο χαρακτήρισε μόνη τη Θράκη, με σαφείς αιχμές ότι δεν αξιοποιούνται Θρακιώτες κι άνθρωποι που γνωρίζουν τα της περιοχής. Τί απαντάτε;».

Η απάντηση: «Η σύσταση της συγκεκριμένης Διακομματικής Επιτροπής καταδεικνύει με τον πιο ισχυρό τρόπο το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θράκη. Το ενδιαφέρον αυτό για τη διασυνοριακότητα, για τους νομούς ουσιαστικά που βρίσκονται στις ακριτικές μας περιοχές, ισχυροποιείται και καταδεικνύεται με ένα πλέγμα πολιτικών που διατρέχουν την κυβερνητική μας πολιτική ως τώρα. Και δεν θέλω να σκεφτώ, ότι αδικείται μία Περιφέρεια, επειδή τυχαίνει σε κάποια από τις επιλογές του κυβερνητικού σχήματος, να μην υπάρχει η εν λόγω εντοπιότητα. Το ενδιαφέρον είναι συγκεκριμένο. Ξέρετε την ευαισθησία της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, ξέρετε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέστησε το πρόβλημα των προκλήσεων της Τουρκίας ένα θέμα κι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, γνωρίζετε ότι φυλάττουμε τα σύνορά μας με υποδειγματικό τρόπο. Επομένως, όλα αυτά καταδεικνύουν το αμετακίνητο και το ισχυρό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή».

Αισιοδοξία για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Την κα Αραμπαζή συνόδευε στις επαφές της ο βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης κι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Βεζυργιαννίδης. Κατά σειρά είχαν συναντήσεις με το προεδρείο του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιος, το κέντρο «Ορφέας», ενώ επισκέφτηκαν το εργοτάξιο φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, την AVAX και την Interplast στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

«Η κυβέρνηση βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία», υποστήριξε η κα Αραμπατζή, προσθέτοντας πως γίνονται «στοχευμένες επαφές» στελεχών σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες κοινοποιούν το πρόγραμμά τους και «αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία» ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αραμπατζή και Σπανάκης υποσχέθηκαν θετικές πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ. «Μόνο θετικά μέτρα με πολλαπλές κατευθύνσεις θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ […] κυρίως με σκοπό τη φοροελάφρυνση», υποσχέθηκε ο κος Σπανάκης, ο οποίος σε άλλη αποστροφή του ισχυρίστηκε πως στους μήνες της πανδημίας «κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε ανοιχτή τη μηχανή της οικονομίας. Πάνω από 41 δις η κυβέρνηση έδωσε για να μπορέσει να κρατηθεί όρθια η οικονομία. Και τώρα πάμε για τα καλύτερα». Οι εξαγγελίες ανήκουν στον πρωθυπουργό, είπε η κα Αραμπατζή, υποσχόμενη όμως πως τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθούν προς ενίσχυση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, «για όλο το επιχειρηματικό γίγνεσθαι» όπως είπε χαρακτηριστικά, «για το οποίο το ενδιαφέρον μας είναι διαρκές και αποδεδειγμένο. Είμαστε η κυβέρνηση που μόλις αναλάβαμε, μειώσαμε φορολογικούς κι ασφαλιστικούς συντελεστές, προσπαθώντας να τονώσουμε την πραγματική οικονομία». Τέλος, χαρακτήρισε την Ελλάδα «ηγέτιδα» ως προς την πρότασή της και την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/ , του Διονύση Βοργιά, 8/9/2021}