Υπογράφηκε το έργο της τηλεμετρίας για την ΔΕ Κομοτηνής

Ένα σημαντικό έργο υπογράφηκε από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής εν μέσω κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νότης Χαραλαμπίδης. Πρόκειται για το έργο της τηλεμετρίας στη Δημοτική Ενότητα της Κομοτηνής το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 12-18 μηνών και είναι προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

«Με το σύστημα τηλεμετρίας, θα ειδοποιούμαστε πολύ έγκαιρα για την οποιαδήποτε βλάβη, μόλις πέφτει η στάθμη και πριν διακοπεί η παροχή του νερού», ενημέρωσε ο κος Χαραλαμίδης και εξήγησε ότι το σύστημα αυτό θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα με τις διακοπές νερού καθώς αυτές πλέον θα προλαμβάνονται επειδή τα συνεργεία θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τις βλάβες μόλις πέφτει η στάθμη του νερού και όχι αφού έχει διακοπεί η παροχή του.

Απώτερος στόχος είναι το σύστημα τηλεμετρίας να επεκταθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες στη ζώνη ευθύνης της ΔΕΥΑΚ.

Στόχος η αποπληρωμή των προμηθευτών

Σχολιάζοντας τη γενικότερη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ στην περίοδο της καραντίνας, ο κος Χαραλαμπίδης εξήγησε ότι ο εγκλεισμός επηρέασε σχετικά τα ταμεία της επιχείρησης καθώς ο κόσμος δεν πήγαινε να πληρώσει λόγω του εγκλεισμού, όμως πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Σταθερός στόχος της ΔΕΥΑΚ παραμένει η αποπληρωμή των προμηθευτών, η συνολική οφειλή προς τους οποίους είναι 1 εκ. ευρώ.

{Πηγή Δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 23/5/2020}