Σύσκεψη εργασίας για την πρόσβαση στο Δέλτα του Έβρου

Συνάντηση εργασίας για την ασφαλή πρόσβαση στο Δέλτα του Έβρου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου την Τετάρτη 19.04.2023 στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλης Δελησταμάτης, εκ μέρους της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού ο κ. Θάνος, οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Κολγιώνης, Ηλίας Δαστερίδης και Σάββας Σεφεριάδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κώστας Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Βασίλης Πορτοκαλίδης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας και εκ μέρους της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του ΟΦΥΠΕΚΑ ο Γιώργος Ηλιάδης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να βρεθεί μία άμεση και αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης στο Δέλτα του Έβρου καθιστώντας το επισκέψιμο και προσβάσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα επιλέγουν να επισκεφτούν την περιοχή μας αλλά και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος, όπως η λίμνη των Νυμφών που πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.

Συζητήθηκαν όλες οι δυνατές παρεμβάσεις στα αναχώματα και το αγροτικό δίκτυο ώστε να βελτιωθεί και να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των επισκεπτών και των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής, ενώ ανακοινώθηκε ότι στα μέσα Μαΐου πρόκειται να εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων που οδηγούν στο Δέλτα του Έβρου.

Συμφωνήθηκε επίσης, να συνδράμουν στη συντήρηση αυτών τόσο η Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και ο Στρατός –μετά από σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου- με τη διάθεση μηχανημάτων έργου ενώ παράλληλα ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία, από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για τη βελτίωση του δικτύου και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών-τουριστών στο σημείο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 20/4/2023}