Στον “αέρα” παραμένει το θέμα στέγασης της νέας Ψυχολογικής Σχολής στο Διδυμότειχο

Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα η χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου και των εμπλεκόμενων φορέων του Διδυμοτείχου, που συνεδρίασαν με σκοπό τη συζήτηση προτάσεων για τη στέγαση πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη.

Καμία πρόταση δεν τέθηκε τελικώς σε ψηφοφορία και το θέμα αποσύρθηκε προσωρινά, με την πλευρά του δημάρχου να επισημαίνει ότι «είναι ανεφάρμοστες οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Τοκαμάνης» και τον κ. Τοκαμάνη να καλεί τη δημοτική αρχή να ζητήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης να εξετάσουν εάν είναι εφαρμόσιμες ή μη.

Σήμερα, πάντως, στη 1:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ του δημάρχου Διδυμοτείχου, του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό τον καθορισμό των υποχρεώσεων που θα αναλάβει η κάθε πλευρά στο ζήτημα της δημιουργίας εγκαταστάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο, ο δήμος θα αναλάβει την αγορά των αποθηκών της πρώην ΕΑΣ, που βρίσκονται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, το Δημοκρίτειο θα επωμιστεί το μελετητικό έργο μετατροπής τους σε κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία πανεπιστημιακών σχολών και η Περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά για τις εργασίες που θα απαιτηθεί να γίνουν.

Όσον αφορά το ζήτημα προσωρινής παραχώρησης του 3ου δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου για τις ανάγκες στέγασης της Νοσηλευτικής και του εξαγγελθέντος τμήματος Ψυχολογίας, αποφασίστηκε να έρθει ξεχωριστά προς συζήτηση και έγκριση σε επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με πλήρη φάκελο που πρόκειται να καταθέσει στο συμβούλιο η δημοτική αρχή.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, από ΕΡΤ Ορεστιάδας, 25/5/2021}