Στην Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Άμυνας & ο Αμερικανός Πρέσβης για τα 150 χρόνια του λιμένα

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιείται την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, η επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης ενάμιση αιώνα από την ανάδειξη του λιμένα, μετά και την άφιξη του σιδηρόδρομου (1871).

Μία εκδήλωση που συμπίπτει με την υποστήριξη της συμμαχικής άσκησης «Atlantic Resolve 2020» καθώς και τις προετοιμασίες για τη χρήση του σιδηρόδρομου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του.

Το αμερικανικό πλοίο που βρίσκεται από το μεσημέρι της  Τρίτης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέρει δυνάμεις για την ΝΑΤΟϊκή άσκηση της ATLANTIC RESOLVE 2020.

Από την πλευρά του, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη και πρόσθεσε σε σχετική ανάρτησή του στο twitter:

“Αυτή είναι η πέμπτη μου επίσκεψη, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, η οποία υπογραμμίζει το στρατηγικό ρόλο της πόλης αυτής ως ζωτικού περιφερειακού, ενεργειακού, μεταγωγικού και εμπορικού κόμβου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.”

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 23/7/2020}