Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Πραγματοποιήθηκε πρωτοποριακή επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας απ’ την ομάδα του Καθηγητή Δ.Τζιακά

Μια πρωτοποριακή επέμβαση, για διαδερμική αντικατάσταση σοβαρά στενωμένης συμπτωματικής αορτικής βαλβίδας, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτριο Ν. Τζιακά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ανακοινώθηκαν:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 2/8/2021 στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας (με εξαίρεση το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη) ,  διαδερμική αντικατάσταση σοβαρά στενωμένης συμπτωματικής αορτικής βαλβίδας  από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Καθηγητής Καρδιολογίας  Κο Δημήτριο Ν. Τζιακά.

Πρόκειται για την περισσότερο απαιτητική επέμβαση στον Τομέα της Καρδιολογίας, η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ΔΠΘ, Καθηγητή ΚοΤζιακά και την υπόλοιπη ιατρική ομάδα της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την Προϊσταμένη της Αιμοδυναμικής Μονάδος Κα Ουλιανούδη και το Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τους Τεχνολόγους της Αιμοδυναμικής Μονάδος, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της επέμβασης.

Σημαντική συμβολή στην επεμβατική διαδιακασία διαδραμάτισε ο Κάρδιο-Αναισθησιολόγος Κος Νίκος Νικητίδης με το Νοσηλευτικό προσωπικό που τον συνεπικούρησε και για αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Καρδιολόγο ΚοΣπάργια Κωνσταντίνο  για το εκπαιδευτικό proctoring και τις πολύτιμες συμβουλές του καθώς και τον Καρδιολόγο Μπομπότη Γεώργιο, Διευθυντή ΕΣΥ Καρδιολογίας του Γ.Ν. Παπαγεωργίου για την συμμετοχή του στην διαδικασία καθώς και το Τεχνικό προσωπικό της Edward Lifescience και συγκεκριμένα την Κα Μαριλένα Ζάχου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 3/8/2021}