ΟΣΕ: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στον Έβρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από συνεργεία του ΟΣΕ τα έργα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου Μακεδονίας-Θράκης μετά την προ ημερών κακοκαιρία που έπληξε όλο το νομό Έβρου.
Εξαιτίας της σοβαρότητας των προβλημάτων, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, βάσει προγραμματισμού, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, αναμένεται στις 5 Μαρτίου του 2021 ενώ έως τις 20 Μαρτίου 2021, αναμένεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του έτερου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.
Υπενθυμίζεται πως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, (στις 05.01.2021 στο Ν. Σερρών, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 131 mm σε 3 ώρες, και στις 12.01.2021 στους Ν. Έβρου και Ροδόπης, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 96 mm σε 3 ώρες), σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκομμένο σε συνολικά δώδεκα σημεία των συγκεκριμένων γραμμών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 4/2/2021}