Οι δύο προτάσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021”

Με στόχο την επικοινωνία του μηνύματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ότι τιμούμε την ιστορία μας και οραματιζόμαστε το μέλλον και στους πολίτες της Θράκης και επ’ αφορμή της υποβολής προτάσεων στην Επιτροπή, από τη δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Έβρου της προέδρου της «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η κ. Αγγελοπούλου, περιγράφοντας το έργο της εν λόγω Επιτροπής στους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι φορέων, θεσμικοί και επιχειρηματίες της περιοχής, τόνισε ότι για την υλοποίησή του χρειάζεται η συμμετοχή όλων των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά στις προτάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης αυτές αφορούν:

  • -Τη δράση «Η Αλεξανδρούπολη 100 χρόνια μετά», που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου που απαντούν σε ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε από μηχανικούς, ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές ρομποτικής , για το πως φαντάζονται την Αλεξανδρούπολη 100 χρόνια μετά, επ αφορμή της φετινής επετείου του εορτασμού των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό κορμό. Η ψηφιακή καταγραφή, μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, θα αποτυπώσει το σχέδιο της μελλοντικής τους πόλης, με παιδικές χαρές σχεδιασμένες από ομάδα ρομποτικής, κτίρια με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, παρεμβάσεις σε ιστορικά μνημεία και δημιουργία χώρων πρασίνου.
  • -Τη δράση «Αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση». Μία παιδοκεντρική πρόταση για δράσεις που θα αφήσουν ουσιαστική κληρονομιά στις επόμενες γενιές και στήριξη του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου, μέσα από την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων του τόπου. Η παιδική αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση θα υλοποιηθεί στη δημοτική ενότητα Φερών, σε απόσταση 28 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, όπου η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία. Εκεί τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τη διδακτική, βιωματική, δημιουργική απασχόλησή τους σε ευχάριστες δράσεις όπως το ψάρεμα, οι καλλιέργειες, το άρμεγμα, η φροντίδα των ζώων

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 22/7/2020}