«Μόνο καθήμενοι στα κέντρα διασκέδασης – λουκέτο από την πρώτη παράβαση»

Σε εφαρμογή από Πέμπτη 08/07

Βαριά πρόστιμα και νέους κανονισμούς για τους χώρους εστίασης και κυρίως στα νυχτερινά κέντρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, στον απόηχο της αύξησης των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε –εκτάκτως- ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση», όπως υποστήριξε.

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες, με τον υφυπουργό να προειδοποιεί για «λουκέτο από την πρώτη παράβαση». Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, όπως ανακοινώθηκε.

Σχετίζει κρούσματα με κέντρα διασκέδασης

«Η Μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη», τόνισε αρχικώς και πρόσθεσε: «Βλέπουμε αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης», χωρίς όμως να αποδεικνύει επιστημονικά το πως σχετίζονται τα δύο αυτά δεδομένα –δηλαδή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης με την αύξηση των κρουσμάτων.

Πληροφόρησε, ακόμη, πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, πληροφορώντας πως «υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 6/7/2021}