Με γκρίνια ξεκινούν οι διά ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών & Περιφερειακών Συμβουλίων

Πράσινο φως για την επανέναρξη των διά ζώσης συνεδριάσεων των Συμβουλίων της Αυτοδιοίκησης έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική ΚΥΑ που εξέδωσε και στην οποία ορίζεται ότι στις συνεδριάσεις των Δημοτικών και των Περιφερειακών Συμβουλίων θα μπορούν να παρίστανται μόνο εμβολιασμένοι/ες Σύμβουλοι, ενώ όσοι και όσες δεν έχουν κάνει κάποιο από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Επιπλέον, οι συνεδριάσεις αυτές θα είναι κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να διασφαλίζεται η μη προσέλευση επίδοξων ξενιστών του ιού στους χώρους και τα όργανα.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ακόμα καμία διά ζώσης συνεδρίαση -ούτε σε Δημοτικό, ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο- ωστόσο οι αιρετοί/ες έχουν κληθεί να ενημερώσουν τα Σώματα στα οποία ανήκουν για το αν έχουν κάνει εμβόλιο ή όχι ή/και αν και πότε σκοπεύουν να κάνουν.

«Γκρίνια» στον Δήμο Αθηναίων

Ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται ήδη στο Δήμο Αθηναίων, όπου όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τη συγκεκριμένη ΚΥΑ με το αιτιολογικό ότι προκαλεί διχόνοιες και εξαιρεί συμβούλους από τη διαδικασία.

Αυτό που προτείνουν είναι η συμμετοχή όλων στις διά ζώσης συνεδριάσεις, εφόσον έχουν υποβληθεί σε rapid ή μοριακό τεστ διάγνωσης κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη βελτίωση του νομικού πλαισίου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει σαφές το προς ποια κατεύθυνση προωθείται η βελτίωση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 9/9/2021}