Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι, ή αδύναμοι»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προσερχόμενος στην τρίτη συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους να μην εμφανιστούν «διαιρεμένοι, ή αδύναμοι» διότι δεν υπάρχει το περιθώριο, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος σήμερα, Κυριακή, στην τρίτη συναπτή συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση του κορονοϊού και την οικονομική καταιγίδα που έχει προκαλέσει», συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Καθώς «αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, περίπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Αγγ. Μέρκελ, Εμ. Μακρόν, Τζ. Κόντε και Π. Σάντσεθ συμμετέχουν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των ομολόγων του της Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας με τους ηγέτες των “φειδωλών”, δηλαδή της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.paratiritis-news.gr/, 19/7/2020}