Κορωνοϊός: «Άσπρισαν» οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης, στον υγειονομικό χάρτη – «Κόκκινος» ο Δήμος Διδυμοτείχου

Ν. Ευφραιμίδης: Ευτυχές και αισιόδοξο, αλλά συνεχίζουμε να προσέχουμε! – Ρωμ. Χατζηγιάννογλου: Είναι άδικο! Να επανεξετάσει τα δεδομένα η επιτροπή

Στα «λευκά», παραμένουν – σύμφωνα με τον χάρτη επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης, την στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται για την επικράτεια αναφέρονται σε τετραψήφιους αριθμούς.

Πέραν της Θάσου (που παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου για ακόμη μία εβδομάδα) την περασμένη Παρασκευή, «κοκκίνισε» και ο Δήμος Διδυμοτείχου, γεγονός το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων για την άρση της εν λόγω απόφασης.

Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στην «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο οποίος ναι μεν αναφέρθηκε στην καλή κατάσταση που επικρατεί αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν οι Ξανθιώτες, καθώς και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση για το «κοκκίνισμα» της περιοχής. Ο ίδιος εξήγησε  ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται σε περιορισμένο χώρο (σ.σ. σχολή αστυφυλάκων) και ότι ήδη έχουν αποσταλεί από το Σάββατο ακόμη, τα έγγραφα για την «επανεξέταση» της απόφασης.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Διδυμοτείχου. 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 2/3/2021}