Κομοτηνή «σαν τις παλιές καλές εποχές» το Σαββατοκύριακο

Τονωμένη η εστίαση-διασκέδαση μετά την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Καφεποτοπωλών

«Η κίνηση στην Κομοτηνή ήταν πραγματικά (σαν τις) παλιές καλές εποχές, αυτό είναι το ευχάριστο», δήλωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης, κληθείς να καταγράψει την κίνηση του πρώτου Σαββατοκύριακου «κανονικότητας» για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι στο σωστό δρόμο» κι επιτρέπουν «επιτέλους στην εστίαση να δουλέψουμε». Ως εκπρόσωπος του κλάδου ζητούσε εδώ και μήνες πλήρεις ελευθερίες τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ» όπως είπε.

Μπαράζ «καλοδεχούμενων» ελέγχων

Η απελευθέρωση της εστίασης για εμβολιασμένους πάντως συνοδεύτηκε με αύξηση των ελέγχων από τις αρχές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ακόμη και… μυστικοί ελεγκτές επιστρατεύονται από την πολιτεία, που μπορεί να προσποιούνται τους πελάτες, μέχρι να διαπιστώσουν κάποια παράβαση. «Ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος. Όταν έχεις μέτρα που σε αφήνουν να δουλέψεις, οι περισσότεροι τα τηρούν ευλαβικά. Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε πάρα πολλούς ελέγχους, αλλά κανείς επιχειρηματίας (της πόλης) δεν αντιμετώπισε πρόβλημα», δήλωσε ο κος Θυμικιώτης.

Ως προς τα μέτρα, ξεκαθάρισε πως στους εσωτερικούς χώρους εισέρχονται εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες επιδεικνύοντας σχετικό πιστοποιητικό κι έγγραφο ταυτοπροσωπίας (πχ ταυτότητα ή δίπλωμα). Στους εξωτερικούς χώρους (οι περισσότεροι στην πόλη λειτουργούν ως μικτοί) εξυπηρετούνται άπαντες μεν αλλά μόνο καθήμενοι. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα νέα μέτρα και δεν δημιουργεί… φασαρίες, όπως τις πρώτες εβδομάδες, παρατήρησε ο κος Θυμικιώτης.

Καλωσορίσατε φοιτητές

Ο εκπρόσωπος των καφεποτοπωλών παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος κι από την έλευση των φοιτητών στην πόλη, που έχουν τονώσει «όλους τους κλάδους, όχι μόνο το δικό μας», όπως είπε και πρόσθεσε: «μετά από δύο χρόνια χωρίς φοιτητές, το να έρθει μία μεγάλη μάζα κόσμου είναι ευχάριστο».

Δεν έκρυψε άλλωστε πως η Κομοτηνή είναι μία πόλη «που ουσιαστικά ζει από τους φοιτητές».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 12/10/2021}