Επιστρέφεται το καταπατημένο οικόπεδο στο «Ορφανοτροφείο Ξάνθης»

Αμέσως μετά την δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ – έρευνα της εφημερίδας «Θράκη» αναφορικά με την καταπατημένη έκταση στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Ξάνθης και σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Τάσο Θεοδωρίδη, επιστρέφεται έως τις 31/12/2017 το καταπατημένο από ιδιώτη οικόπεδο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ξάνθης (όπως μετονομάστηκε το Ορφανοτροφείο Ξάνθης).

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε στην «Θ» ότι «η πρώτη κίνηση που κάναμε εγώ και η Διευθύντρια ήταν να βρούμε τον ιδιοκτήτη ο οποίος «εκμεταλλεύεται» τον χώρο. Δεν συναντήσαμε τον ίδιο αλλά την σύζυγό του, η οποία και μας εκμυστηρεύθηκε ότι το οικόπεδο είναι του Ορφανοτροφείου Ξάνθης. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με την Δικηγόρο του συγκεκριμένου κυρίου και μου επισήμανε ότι το οικόπεδο ανήκει στο Ορφανοτροφείο της Ξάνθης και ζήτησε μια προθεσμία. Δώσαμε λοιπόν μια προθεσμία έως 31/12/2017, ώστε να αδειάσει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Μάλιστα δεν μιλάμε για έναν μικρό χώρο. Μπορεί να μην φαίνεται αλλά είναι πάνω από μισό στρέμμα. Δεν υπήρξε καμία διεκδίκηση από την ιδιώτη. Η καταπάτηση υφίσταται εδώ και 35 χρόνια. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια. Δεν υπήρξε πάντως κάποια δυσκολία. Δεν θα χρειαστεί καν ο Δήμος Ξάνθης να προσφύγει νομικά, αφού έχουμε συνεννοηθεί και με τον ιδιώτη. Εξάλλου στο κτηματολόγιο φαίνεται ότι το οικόπεδο είναι δικό μας και ο ιδιοκτήτης δεν το διεκδικεί».

Τελικά, μάλλον το μόνο που χρειάστηκε ήταν να δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα στο θέμα από την «Θ» στο ρεπορτάζ – έρευνα της 26ης Σεπτεμβρίου 2017,  η οποία και κινητοποίησε τον Πρόεδρο του  Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Τάσο Θεοδωρίδη.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, του Π.Κ., 3/10/2017}