Δύο εντυπωσιακά πλοία του πολεμικού ναυτικού στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 

Το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και η Φ/Γ «Ψαρά», δύο πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσαν το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εντυπωσιάζοντας με το μέγεθός τους, όσους βρέθηκαν εκεί. 

Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία βρέθηκαν στο λιμάνι της πόλης μας για εκπαιδευτικούς σκοπούς και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου αναχώρησαν. 

Πιο αναλυτικά, για όσους είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν από κοντά, αλλά για όσους δεν τα πρόλαβαν, το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ πρόκειται για ένα πλοίο μήκους 146 μέτρων και πλάτους 21 μέτρων, το οποίο έχει τη δυνατότητα συνδρομής σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ).

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον παροχή καταλύματος σε πληθυσμό πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.

Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Με τη σειρά της, η Φ/Γ «Ψαρά» έχει εκτόπισμα 3.350 τόνους και αποτελεί το δεύτερο πλοίο που κατασκευάσθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

Η Φ/Γ «Ψαρά» πήρε το όνομά της από το ελληνικό νησί Ψαρά, για την τιμή και τον ηρωισμό των κατοίκων του νησιού στις ναυτικές μάχες για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 18/12/2022}