Δίκαια Έβρου: Κανένα παιδί δεν γράφτηκε φέτος στον παιδικό σταθμό!

Τα Δίκαια του Έβρου αποτελούν το «κεφαλοχώρι» περίπου 15 χωριών, που στο παρελθόν αποτελούσαν τον λεγόμενο Δήμο Τριγώνου, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν ο βορειότερος Δήμος του Έβρου και της Ελλάδας.

Σήμερα, το Τρίγωνο ζει μία περίοδο άκρας δημογραφικής παρακμής, η οποία αποτυπώθηκε γλαφυρά στις εγγραφές που έγιναν στις σχολικές μονάδες των Δικαίων (οι οποίες συγκεντρώνουν τη μαθητιώσα νεολαία 15 οικισμών). Στον παιδικό σταθμό φέτος για πρώτη φορά δεν γράφτηκε ούτε ένα παιδί. Στο Νηπ/γείο σημειώνονται οκτώ ( 8) νέες εγγραφές , στο Δημοτικό Σχολείο οκτώ (8), στο Γυμνάσιο εννέα (9) και στο Λύκειο τέσσερις (4).

Τα απογοητευτικά νούμερα αναδεικνύει ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, που σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η «ανάπτυξη» τους (εν. των κυβερνήσεων) ερήμωσε την ύπαιθρο και συγκέντρωσε τον πληθυσμό της χώρας μας στην Αττική και σε μερικά ακόμα αστικά κέντρα. Είναι ανάπτυξη με δυο μέτρα και δύο σταθμά. Από την μία οι επιχειρηματίες και από την άλλη οι βιοπαλαιστές και οι άνθρωποι του μόχθου.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και των τοπικών παραγόντων που υπηρετούν με ζήλο την πολιτική των κυβερνήσεων τους, μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει το Τρίγωνο σε μια περιοχή ηλικιωμένων χωρίς καν γηροκομείο! Παιδική φωνή πια δεν ακούγεται, παρά μονάχα ο ρόγχος του θανάτου. Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, ελπίδα για τον τόπο μας δεν υπάρχει. Και την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο των αγώνων μας»

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 21/9/2021}