Γνωρίστε το TEDx Komotini!

Οι Γιώργος Μήλιογλου και Βάσω Χατζητσαούση, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του TEDx Komotini, μίλησαν στο Ράδιο Χρόνος 87,5 για την εμπειρία της διοργάνωσης, το φετινό TEDx event που θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου, και φυσικά σας καλούν όλους να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία βιώνοντας μία διοργάνωση επιπέδου εξωτερικού στην πόλη μας!

Λίγα λόγια για την ιστορία του TEDx, μέχρι το TEDx Komotini

Μ.Γ.: Το Ted είναι τα αρχικά από τρείς αγγλικές λέξεις Technology (τεχνολογία), Entertainment (ψυχαγωγία), Design (σχέδιο). Το x μπαίνει σε κάθε τοπική εκδήλωση που γίνεται TEDx Κομοτηνή, TEDX Αλεξανδρούπολη κτλ. Είναι η δεύτερη χρονιά που το διοργανώνουμε στην Κομοτηνή και αφορά ένα πολυθεματικό επιστημονικό συνέδριο.

Σημαντικό βεβαίως, ότι δεν θα πρέπει ο κόσμος με την λέξη επιστημονικό να περιμένει ότι θα ακουστούνε βαρύτατες έννοιες, αλλά είναι  ομιλίες από ανθρώπους πετυχημένους σε ότι έχουνε κάνει, και σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματικούς, επιστημονικούς ή και άλλους κλάδους. Η κάθε ομιλία διαρκεί έως 18 λεπτά με σκοπό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί αυτό που πρέπει να ακουστεί, η ουσία της ανάπτυξης της θεματικής από τον εκάστοτε ομιλητή.  Τους ομιλητές αποτελούν πετυχημένοι άνθρωποι όχι σε κάποια δουλειά ή σε κάποιο επάγγελμα, αλλά σε οτιδήποτε έχει κάνει ο καθένας και προσφέρει την έννοια της καινοτομίας και της έμπνευσης.

Οι όροι και οι προδιαγραφές διεξαγωγής των TEDx έρχονται από το εξωτερικό δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, διασφαλίζοντας ότι η διοργάνωση θα είναι άριστη. Οι πρώτες δύο διοργανώσεις, για εμάς η δεύτερη είναι η φετινή,  μπορούν να έχουν ως μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 100. Δεν υπάρχουν προσκλήσεις, αλλά 100 αριθμημένα εισιτήρια τα οποία οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται είτε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Viva.gr είτε από την σελίδα μας tedxkomotini.com και το οποίο υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει στο viva.gr, ή επίσης όποιος δεν έχει την δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης από τα καταστήματα Seven Spot, όπου έχουμε και στην Κομοτηνή.

Κάθε TEDx Event αποτελεί μία μοναδική εμπειρία

Χ.Β.: Κάθε χρονιά υπάρχει ένα διαφορετικό θέμα. Είναι το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο καλούμε και τους ομιλητές να τοποθετηθούν. Πέρσι ο κεντρικός άξονας ήταν “Η Επανάσταση της Λογικής” και φέτος το θέμα μας είναι το “Παράδοξο”. Καλούμε αυτούς τους ανθρώπους, διακεκριμένους ο καθένας στον τομέα του να μας μιλήσουν σε μια σύντομη ομιλία με βάση το “Παράδοξο” όπως αυτοί το βιώνουν μέσα από τον δικό τους κλάδο, από την επιστήμη τους και από την επαγγελματική τους απασχόληση. Οι ομιλητές μας ενημερώνονται σταδιακά μέσα από την σελίδα μας στα social media μας, Facebook και στο Instagram. Ο στόχος είναι ο κόσμος να τους γνωρίσει ένα έναν με ένα βασικό βιογραφικό για να δει τι είναι αυτό που θα έρθει να ακούσει.

Γ.Μ.: Πέρσι ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, και για το κοινό και για εμάς, παρόλα αυτά όμως πρέπει να πω ότι τα εισιτήρια ξεπούλησαν πολύ πριν την εκδήλωση. Φέτος συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Οι περισσότεροι μπορεί να ήταν γνώριμοι με τις TEDx ομιλίες μέσω του Internet, αλλά είναι εντελώς διαφορετική η εμπειρία του να το ζεις και να το βλέπεις ζωντανά. Έμειναν όλοι υπερενθουσιασμένοι γιατί είχανε μια γεμάτη Κυριακή από το πρωί μέχρι και τις έξι το απόγευμα που τελείωσε όλη η εκδήλωση. Ήταν μία Κυριακή που έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και γεμάτοι ψυχικά και πνευματικά. Υπήρξε παροχή γευμάτων ενδιάμεσα των ομιλιών και στο τέλος υπήρξε ένα πάρτι με ζωντανή μουσική και κοκτέιλ, κάνοντας το όλο μία μοναδική εμπειρία.

Στο ίδιο πλαίσιο έτσι και φέτος, ετοιμάζουμε πολλές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τους 100 που θα παραβρεθούν, γιατί θέλουμε εκτός από τις ομιλίες, να αποκομίσουν ποικίλες εμπειρίες. Χωρίς να θέλουμε να αποκαλύψουμε παραπάνω, καλούμε το κοινό σε ένα ακόμα πιο διαδραστικό event!

Χ.Β.: Το φετινό μας ραντεβού είναι η Κυριακή 6 Μαΐου, η εκδήλωση ξεκινάει στις 11:00 π.μ και μετά ακολουθεί ο κύκλος των ομιλιών σε συνδυασμό με τα διαλλείματα και πιστεύουμε ότι η λήξη θα είναι γύρω στις 5 το απόγευμα. Θα γίνει και φέτος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Arcadia. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας καθώς όλο το συνέδριο, στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά σε αυτούς. Σε ανθρώπους ντόπιους και μη, που βλέπουν  τις προοπτικές και συνερίζονται την άποψη μας ότι οι καλές ιδέες πρέπει να λέγονται, να συζητούνται και να τις μοιραζόμαστε, καθώς αυτές είναι που φέρνουν την έμπνευση και τη θετική σκέψη.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, 27/4/2018}