Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη – Στο λιμάνι το μεταγωγικό «Endurance»

Με την τουρκική προκλητικότητα στο «κόκκινο», από την Αλεξανδρούπολη εκπέμπεται σήμερα ένα σαφές μήνυμα ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με πολλούς αποδέκτες

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης μπήκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει ποτέ στον λιμένα, μήκους 264m, το μεταγωγικό πλοίο “Endurance”.
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αναμένεται να αποβιβαστεί στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία, καλύπτοντας το «νότιο μέτωπο» με την Ρωσία.
Η «Defender 2021», προβλέπει την κινητοποίηση συνολικά 37.000 στρατιωτών: 29.000 από τις ΗΠΑ και 8.000 από τις υπόλοιπες χώρες. Αντίστοιχα θα μεταφερθούν 20.000 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και κοντέινερς από τις ΗΠΑ συν άλλα 13.000 που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη σε αποθήκες.
Η διεκπεραίωση αυτή θα απαιτήσει δρομολόγια συνολικού μήκους 4.000 χλμ., όπως τα προϋπολογίζουν οι αρμόδιοι. Θα συμμετάσχουν δυνάμεις από 18 κράτη: ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Λιθουανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Ισπανία, Εσθονία, Ιταλία, Βρετανία, Φινλανδία, Λετονία, αλλά και η Γεωργία.
Όσον αφορά τις πτήσεις των ελικοπτέρων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης:
Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από την Αλεξανδρούπολη και να πετάξουν σε περιοχές εκπαίδευσης στη Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και των γειτονικών κοινοτήτων ενδέχεται να δουν έναν μεγάλο σχηματισμό ελικοπτέρων.
Οι πτήσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μεταξύ των ωρών 8 π.μ. και 6 μ.μ. Θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 24/2/2021}