Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ – Εντός του 2022 η εγκατάσταση του επενδυτή στο λιμάνι

Εθιμοτυπική επίσκεψη, την πρώτη από μια σειρά επαφών γνωριμίας και ενεργού επικοινωνίας, πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Ταμείου, Θανάση Ζηλιασκόπουλο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Πολίτη.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), επισκέφθηκε αρχικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είχε επαφές μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, και με τους εργαζόμενους, για να συζητήσουν την πορεία του λιμανιού και τις προοπτικές ανάπτυξής του μέσα από την αξιοποίησή του, η οποία είναι σε εξέλιξη από το Ταμείο.

Η πρώτη επίσκεψη της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη υπογραμμίζει τη στρατηγική δέσμευση του Ταμείου να προχωρήσει με έντονο βηματισμό την αξιοποίηση σημαντικών υποδομών της χώρας μας, συμβάλλοντας στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το ΤΑΙΠΕΔ, είναι σημαντική η δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσα από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, καθώς έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, αλλά σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες.

Εντός του 2022 η εγκατάσταση του επενδυτή στο λιμάνι

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ενέργειες της διοίκησης καταδεικνύουν τη σημασία που έχει το λιμάνι ως μέρος ενός ευρύτερου κύκλου μεταφορών και για την περιοχή του Έβρου, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ερωτηθείς για τη διαγωνιστική διαδικασία, δήλωσε: «Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο δυνατόν γρηγορότερα και πιστεύω ότι μέχρι του τέλους του χρόνου θα μπορούμε να έχουμε δεσμευτικές προσφορές από τα σχήματα εκείνα τα οποία έχουν δείξει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είμαστε στην τελική ευθεία. Η κίνηση η οποία γίνεται είναι στρατηγικής σημασίας. Μεταξύ της ημερομηνίας των δεσμευτικών προσφορών και το closing, πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Σίγουρα εντός του 2022 θα έχουμε την εγκατάσταση του επενδυτή».

Κ. Χατζημιχαήλ: Ρεκόρ τριακονταετίας στη διακίνηση φορτίων και οχημάτων

«Έχοντας επιτύχει ρεκόρ τριακονταετίας αναφορικά με τη διακίνηση χύδην φορτίων και οχημάτων, ήδη από το πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους και εν αναμονή της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτικών μερών, τα οποία έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία για την παραχώρηση του πλειοψηφικού μεριδίου, του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, υποδεχόμαστε τη νέα διοίκηση του βασικού μετόχου του Οργανισμού, του ΤΑΙΠΕΔ. Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν κάναμε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και παρουσίαση της στρατηγικής του Οργανισμού. Παρουσιάσαμε επίσης την επίτευξη στρατηγικού βάθους σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, την επίτευξη των συνδυασμένων μεταφορών, όπως αυτές ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2020, κορυφώθηκαν το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όλες τις προοπτικές σε ό,τι αφορά τη μεγέθυνση των φορτίων τα οποία επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζημιχαήλ, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση, καθώς, όπως διαπίστωσε, «συμμεριζόμαστε τα ίδια οράματα και τις ίδιες αγωνίες για την επόμενη μέρα του λιμανιού. Οι προοπτικές είναι εδώ. Δεχθήκαμε με πολύ ικανοποίηση τις απόψεις τους που συμβαδίζουν με τις δικές μας όσον αφορά τις συνδυασμένες μεταφορές και την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού. Προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μαζί με το λιμάνι για την πόλη και την περιοχή. Θα δουλέψουμε ακόμα πιο στενά και οι υπηρεσιακοί και η Διοίκηση προκειμένου αυτός ο στόχος να γίνει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια πραγματικότητα. Νομίζω ότι όλη η κοινωνία της περιοχής προσβλέπει σ’ αυτή την προοπτική και στηρίζει αυτή την προοπτική».

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 7/9/2021}