Ανοίγει ο Τουρισμός με εξαιρέσεις: Για ποιες χώρες θα ισχύει απαγόρευση πτήσεων

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες σε μία προσπάθεια να επανέλθουμε στην κανονικότητα αλλά και να ανάψουν ξανά οι μηχανές της βαριάς βιομηχανίας της χώρας του τουρισμού. Θα υπάρξουν, όμως και εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πτήσεις δεν ανοίγουν στο 100% αφού θα υπάρχουν εξαιρέσεις με συγκεκριμένες χώρες να είναι στην «μαύρη λίστα» της απαγόρευσης καθώς ο κορονοϊός σε αυτές βρίσκεται ακόμη σε έξαρση.

Ανάμεσα στις χώρες που δεν θα μας στείλουν τουρίστες είναι και βαριά ονόματα όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σουηδία, για τις οποίες η απαγόρευση πτήσεων θα εξακολουθήσει να ισχύει. Στην ίδια λίστα είναι και τα Σκόπια αφού τα χερσαία σύνορα είναι ακόμη κλειστά.

Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, σημειώνεται πως η απαγόρευση μπορεί να είναι πανευρωπαϊκή, αφού η Ε.Ε. εμφανίζεται αποφασισμένη να κλείσει τα σύνορά της για τους Αμερικανούς πολίτες. Στη λίστα της Ελλάδας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, φαίνεται να είναι και το Ισραήλ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και συμφώνησαν η άφιξη τουριστών από το Ισραήλ στην Ελλάδα να μετατεθεί από τις 15 Ιουλίου.

Πολλά θα κριθούν και από την τελική «κόκκινη» λίστα που θα διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία δεν αποκλείεται εκτός από τις ΗΠΑ να βρίσκονται και η Ρωσία και η Βραζιλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η λίστα την οποία έχει στην κατοχή της, δεν περιλαμβάνει τη Βραζιλία, το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ανάμεσα στις χώρες, που θα επιτρέπεται σε πολίτες τους να εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 28/6/2020}